سینما، ادبیات، مطالعات فرهنگی و ...
آرگو روایتگر موضوع مورد علاقه اعضاء آکادمی؛ نجات جهان در هالیوود است
«تام اونیل»، منتقد سینمایی آمریکا گفت: از نظر من، فیلم «آرگو» به سب آنکه روایتگر داستان نجات جهان در هالیوود، داستان مورد علاقه رأیدهندگان اسکار است، برنده حتمی جایزه اسکار بهترین فیلم سال خواهد بود.
در حالی که گمانهزنیهای اسکار ادامه دارد و بالاخص بازار پیشگوئیها با وجود فیلمهای سیاسی چون «آرگو»، «لینکلن» و «سی دقیقه پس از نیمه شب» در میان دیگر نامزدهای این بخش از جوایز داغ است، «تام اونیل»، منتقد سینمایی آمریکا، فیلم «آرگو» را برنده حتمی هشتاد و پنجمین دوره از رقابتهای اسکار میداند.
«اونیل» معتقد است، رایدهندگان آکادمی علوم و هنرهای سینمایی عاشق داستان نجات جهان به دست آمریکاییها در صنعت سینمای هالیوودند و از آنجایی که «آرگو» فیلمی با این موضوع است، پس برنده قطعی این دوره از رقابتهاست.
این منتقد سینمایی برای روزنامه هافینگتون پست گزارشی تحت عنوان «غیر منتظرههای اسکار چه خواهد بود؟» مینویسد که در زیر میخوانیم:
در هالیوود بالاخص در مراسم اسکار هیچچیز براساس یک قانون خاص پیش نمیرود، طی سالهای گذشته، نیز چند بار کارشناسان جوایز اسکار پس از اعلام نتایج، به شدت تعجبزده شدند، برخی گزینههای قطعی آنها در گمانهزنی پیش از اسکار به حقیقت نپیوسته بود.
این کارشناسان در سایت «گلد دربی» فهرست برندگان جوایز امسال اسکار را در بخش بهترین فیلم «لینکلن»، در بخش بهترین کارگردانی «استیون اسپیلبرگ»، در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد «دنیل دی_لوئیس» و در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد «تامی لی جونز» اعلام کردهاند.
به عقیده آنها در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن رقابت تنگاتنگی میان «جنیفر لارنس» برای فیلم (کتاب بارقه امید) و «جسیکا چاستین» برای فیلم (سی دقیقه پس از نیمه شب) است، همچنین به عقیده آنها «آن هاتاوی» بازیگر فیلم موزیکال «بینوایان»، برنده حتمی بهترین بازیگر نقش مکمل زن است.
«تام اونیل» در ادامه این گزارش میافزاید: حمایت کارشناسان از فیلم «لینکلن»، برگرفته از این حقیقت است که این فیلم با نامزدی در 12 بخش، صدرنشین دیگر نامزدهای این دوره از رقابتها است که این به معنای پیروزی در رقابتهای اینچنینی است، البته باید در نظر داشت که سال گذشته «هوگو»، صدرنشین نامزدها بود ولی فیلم «هنرمند» برنده جایزه اسکار بهترین فیلم سال شد.
درباره فیلم «لینکلن» نکته مثبت دیگری نیز وجود دارد و آن تاریخی بودن آن است، تاریخچه رقابتهای اسکار نشان میدهد که زندگینامههای حماسی همواره مورد توجه اعضاء آکادمی اسکار بودهاند؛ چون «آخرین امپراطور» در سال (1987) و «گاندی» در سال (1982).
دو نکته مهم دیگر در ارتباط با برندگان سالهای گذشته وجود دارد که میتواند نظر اعضاء آکادمی اسکار را تحت تاثیر خود قرار دهد، یکی برنده شدن فیلم صامت «هنرمند» در این رقابتها که نوعی تقابل سینمای صامت با ظهور سینمای سه بعدی و اینترنت بود و دیگری برنده شدن فیلم «مردگان» در سال «2006» که به نظر میرسید که اعضاء آکادمی اسکار درصدد جبران بیتوجهی سالهای گذشتهاشان نسبت به «مارتین اسکورسیزی» هستند که البته ممکن این دو نکته نیز در رابطه با فیلم «لینکلن» صدق کند چه موضوع آن که یادآوری تاریخ چند دهه پیش آمریکاست و چه این موضوع که به عقیده برخی، «اسپیلبرگ»، کارگردان فیلم، که تاکنون دو بار برنده جایزه اسکار بهترین کارگردانی شده و تنها یکبار فیلمش برنده جایزه اسکار بهترین فیلم سال شده، سزاوار توجه بیشتری از سوی اعضاء آکادمی علوم است، این در حالی است که «میلوس فورمن» و «کلینت ایستوود» هرکدام دو بار برنده جایزه اسکار بهترین فیلم سال شدهاند.
همچنین فیلم «لینکن» با 162 میلیون دلار فروش، یک فاتح گیشه است، این فیلم در سایت «روتن توماتوز» نیز 91 امتیاز به دست آورده که معمولا معیاری برای برنده شدن در رقابتهای اسکار محسوب میشود.
«تام اونیل» در ادامه مینویسد: با همه اینها، در دربی امسال این فیلم کمی در خطر است، در حالیکه اعضاء آکادمی، این فیلم را میستایند، آن را دوست دارند و به آن احترام میگذارند ولی براساس تحقیقات شخصیام از اعضاء آکادمی اسکار، فوران احساسات برای دو فیلم «آرگو» و «کتاب بارقه امید» بیشتر است که معمولا جلب احساسات همان چیزی است که پیروزی به همراه میآورد.
فیلم «آرگو» امسال در بخش بهترین کارگردانی نامزد نشده که این نکته خود میتواند برای پیروزی این فیلم یک عامل کمککننده باشد، در صحبتهایی که با اکثر اعضاء آکادمی اسکار داشتم بیشتر آنها درباره «بن افلک» طوری صحبت میکردند که گویی به او ظلم شده است و آنها با رأی دادن به فیلم «آرگو» یا «کتاب بارقه امید» در بخش بهترین فیلم، همچنان با اعطاء تندیس طلایی بهترین کارگردانی به اسپیلبرگ، جانب او را نیز نگاه دارند.
«تام اونیل» متذکر میشود: من خودم شخصا شرط میبندم که فیلم «آرگو» برنده جایزه بهترین فیلم این دوره از رقابتها خواهد شد، چون اعضاء آکادمی اسکار عاشق داستان نجان جهان در هالیوود هستند (یا لااقل نجات آمریکا در طول درگیریهای ایران در دهه 70 است).