فیلم "رستاخیز" به سه زبان و با سه نامِ متفاوت به نمایش درخواهد آمد.
«رستاخیز» فیلمِ تاریخی، مذهبی و حماسی سینمای ایران، از مقطعِ تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا را روایت می کند. فیلمبرداری رستاخیز که از شانزدهم بهمن 1388 همزمان با اربعین حسینی در شهرستان بم آغاز شده بود، پس از پشت سر گذاشتن بیش از 250 جلسه فیلمبرداری در شهرها و مناطقی چون بم ، کلوت های شهدادِ کرمان، شاهرود، اصفهان، کاشان، فومن، شهرک پرند تهران و شهرک سینمایی دفاع مقدس در چهاردهم شهریور 1390 به اتمام رسید.
فیلم "رستاخیز" به سه زبان و با سه نامِ متفاوت به نمایش درخواهد آمد؛ زبانِ اصلی "رستاخیز" فارسی خواهد بود و به زبان های عربی و انگلیسی دوبله و اکران خواهد شد. علاوه بر "رستاخیز" که نامِ فارسی فیلم است، "یوم الحریه" (روز آزادی) نام عربی فیلم و "He who said no" (آن که گفت نه) نام انگلیسی فیلم خواهد بود . زیرنویس فیلم به زبان های مختلف پیش بینی شده است.
این فیلم از تکنیکهای برتر جلوه های ویژه تصویری CGI بهره می برد و با پرده عریض اسکوپ و بهره مندی از صدای دالبی دیجیتال ساخته شده است.
مدت زمان این فیلم ، دو ساعت و چهل و پنج دقیقه برای نمایش است.
در فیلم "رستاخیز"، تقی علیقلی زاده در کنار احمدرضا درویش به عنوان مجری طرح و تهیه کننده حضور دارد. علیقلی زاده در مورد حضور بازیگران سرشناس عرب گرفته تا تدوینگر و آهنگساز اروپایی و انجام مراحل پس از تولید در انگلستان می گوید: « با توجه به اینکه بازار اصلی این فیلم، کشورهای اسلامی است، به صورت مطالعه شده و طی مذاکرات متعدد ، برخی بازیگرانِ مطرح از کشورهای سوریه، عراق، کویت و لبنان برای برخی نقش ها انتخاب شدند که امیدواریم این حضور در کنار نقش آفرینی هنرمندان ِ ایرانی بتواند راهگشای موفقیت اقتصادی این فیلم باشد. در مورد کارکنان اروپایی فیلم، پس از بررسی ها و مذاکرات مفصل، تصمیم گرفته شد جلوه های ویژه رایانه ای فیلم باید در خارج از ایران انجام شود. سرانجام قرارداد مراحل پس از فیلمبرداری و فنی فیلم "رستاخیز" با شرکت انگلیسی "مولینر" منعقد شد. در پی این کار و به سبب مذاکره و تعامل با این استودیو و نیز در پی موفقیت آمیز نبودن مذاکراتمان با تدوین گران ایرانی، با آقای "طارق انوار" تدوینگر معروف و نامزد دریافت اسکار برای فیلم "سخنرانی پادشاه" و با آقای "استفان واربک" آهنگسازِ برجسته و برنده اسکار انجام شد. این فرآیند تدریجی، انجام کامل کارهای پس از فیلمبرداری در لندن را به عنوان بهترین راه، توجیه و در نتیجه با عقد قرارداد صداگذاری عملاً تمرکز این امور در یک استودیو به دست آمد.»
تهیه کننده "رستاخیز" در مورد جلب مشارکت سرمایه گذاران فیلم می گوید: با توجه به بودجه فیلم "رستاخیز" که در قواره سینمای ایران، بخصوص بخش خصوصی، بسیار زیاد است و نیز با اصرار ما در مؤسسه فرهنگ تماشا مبنی بر پرهیز از بودجه های دولتی و تلاش برای جذب سرمایه ی بخش خصوصی، سعی کردیم با طراحی بسته های توجیهی در زمینه های موضوعی، ساختاری، فنی و اقتصادی، نظر صاحبانِ سرمایه که به این گونه مضامین علاقمند هستند را در کشورهای مختلف جلب کنیم. در این کار متخصصان متعددی در زمینه نگارش طرح توجیهی اقتصادی، تحلیل اجتماعی و فرهنگی و ... ما را یاری دادند و در یک تلاش گسترده میدانی سرمایه گذارانی از کشورهای متعدد با سهامی بیش از پنجاه درصد جذب این کار شدند.
احمدرضا درویش درباره تجربه خود در ساخت یک اثر تاریخی و مذهبی می گوید: «ده ، پانزده سالی می شد که یکی از دغدغه هایم این بود که در خصوص موضوع عاشورا و ماجرای قیام امام حسین (ع) تجربه ای داشته باشم. حدود سال 1380 بود که فرصتی به وجود آمد تا فکر کنم چگونه می شود به این ماجرا وارد شد. در حین فیلمبرداری دوئل، صحبت ها و مشورت های اولیه صورت گرفت و طرح اولیه فیلمنامه و تحقیقات آن از سال 1383 شروع شد.»
نوشته شده توسط علی بیدار در شنبه 91/8/27 و ساعت 11:9 صبح |
نظرات دیگران()