سینما، ادبیات، مطالعات فرهنگی و ...
پژمان بازغی و بهنوش بختیاری در مستند زندگی فیروز کریمی
فیلم مستند بلند «آقای خاص» به کارگردانی مهدی برگنیل تا یک ماه دیگر آماده نمایش میشود. در این فیلم که به زندگی شخصی و ورزشی «فیروز کریمی» میپردازد، بازیگرانی نظیر «پژمان بازغی»، «سام درخشانی»، «مجید یاسر» و «بهنوش بختیاری» حضور دارند.
تدوین و صداگذاری این فیلم توسط «قاسم خدابنده لو» در حال انجام است و «جواد مزدآبادی» نیز تهیهکنندگی این فیلم را بر عهده دارد.
فیلمبرداری این کار یک و سال و نیم به طول انجامید و جمعی از فوتبالیستها در ساخت این فیلم حضور داشتند.
مستند بلند 90 دقیقهای «آقای خاص» به زندگی فوتبالی فیروز کریمی، فوتبال وی و باشگاههایی که او در آنها به عنوان مربی فعالیت داشته است میپردازد. قرار است این کار به زودی در رسانههای تصویری توزیع شود.
«مهدی برگنیل» جانشین مدیر تولید فیلم سینمایی «طاووس بیپر» به کارگردانی جواد مزدآبادی بوده است و چند مستند نیز ساخته است.-فارس
امروز و دیروز ابوالفضل پورعرب
امروز
دیروز
فرانسه تندیس غیرت مسلمانی را ساخت
مصطفی علیمردانی
اکنون ضربه سر زیدان که در گذشته در ذهن های ما حک شده بود در قالب مجسمه ای جاودانه شده است.
واکنش کارگردان "یه حبه قند" به تحریم اسکار : برای خودشان بریدند و دوختند
سید رضا میرکریمی گفت: ای کاش به جای «یه حبه قند» فیلم دیگری برای معرفی به اسکار انتخاب میشد تا این فرصت برای سینمای نجیب ایران باقی میماند.
کارگردان «یه حبه قند» که فیلمش به آکادمی اسکار معرفی شده است در پی اعلام وزارت ارشاد مبنی بر تحریم اسکار درباره توافقی که اعلام شده در این زمینه با او شده است ضمن رد آن به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به عنوان نویسنده، کارگردان و تهیهکننده فیلم از همه چیز بیخبرم و برای خودشان بریدند و دوختند.
وی افزود: مسئولین حوزه هنری هم از هرگونه توافقی در این زمینه بیاطلاعند.
این کارگردان ادامه داد: عملکرد آقایان و سیاستهایشان اجازه نمیدهد باور کنیم این تصمیم خالی از هر گونه، کینه و تظاهر است. به هر حال من «یه حبه قند» را برای کشورم ساختم و مزدم را از مردم گرفتهام و هیچ طلبی از کسی ندارم.
میرکریمی اظهار کرد: ای کاش فیلم دیگری انتخاب میشد تا این فرصت برای سینمای نجیب ایران باقی میماند. در آرزوی روزهای خوش آینده بر محمد و آل محمد صلوات میفرستم.-عصرایران
«یه حبه قند» میرکریمی نماینده ایران در اسکار شد
پس از رقابت فیلم های گلچهره، ملکه و یه حبه قند برای حضور در اسکار هشتاد و پنجم، فیلم سینمایی «یه حبه قند» به کارگردانی رضا میرکریمی به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد.
کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی متشکل از خانم ها پوران درخشنده و نیکی کریمی و آقایان شهرام اسدی، فریدون جیرانی، حسین زندباف، علی شاه حاتمی، حمیدرضا صدر، علی معلم و امیر اسفندیاری به جلسات خود پایان داد و فیلم برگزیده سینمای ایران را به آکادمی معرفی کرد.
بنابر این گزارش، این کمیته در نخستین جلسه، امیر اسفندیاری را در مقام سخنگو برگزید. اسفندیاری در باب برنامه های کمیته اسکار اعلام کرد: « در گام نخست، اعضاء کمیته با بررسی ضرورت و یا عدم ضرورت حضور سینمای ایران در هشتاد و پنجمین مراسم اسکار با توجه به ساختار حاکم بر هالیوود و به ویژه در موقعیت فعلی بین المللی، ضمن محکوم کردن اهانت به پیامبران در هر شکلی و خصوصا در سینما، تصمیم به مشارکت فعال در این زمینه جهت استفاده از کلیه فضاهای موجود برای نمایش استعدادهای سینمای ایران و تعیین قواعد بازی به مصلحت این سینمای نجیب گرفتند و به این ترتیب، با ورود به روند مشخص جهت انتخاب فیلم برگزیده، جدا از بررسی مقررات و فهرست عناوین معرفی شده از سوی کشورهای دیگر در جلسات برگزار شده، فهرست رسمی 72 عنوان فیلمی که از تاریخ 1390/07/09 تا 1391/07/09 برای نخستین بار در کشور اکران شده و یا می شوند، در فضایی تخصصی و حرفه ای با رعایت مقررات و بررسی همه جانبه عناوین حائز شرایط بررسی شد و بنا به رأی اعضاء، دوازده فیلم شامل آینه های روبرو ساخته نگار آذربایجانی، بغض ساخته رضا درمیشیان، بوسیدن روی ماه ساخته همایون اسعدیان، چیزهایی هست که نمی دانی ساخته فردین صاحب زمانی، راه آبی ابریشم ساخته محمد رضا بزرگ نیا، زمانی برای دوست داشتن ساخته ابراهیم فروزش، سعادت آباد ساخته مازیار میری، گلچهره ساخته وحید موساییان، مرگ کسب و کار من است ساخته امیر ثقفی، ملکه ساخته محمدعلی باشه آهنگر، نارنجی پوش ساخته داریوش مهرجویی و یه حبه قند ساخته رضا میرکریمی در فهرست کوتاه اولیه قرار گرفت.
در ادامه پس از کسب اطمینان از تحقق شرط نمایش عمومی یک هفته ای در فاصله زمانی مقرر، ده فیلم واجد شرایط به لحاظ ظرفیت ها و امکان پذیری های موجود و سوابق حضور بین المللی و بازتاب های آن مورد بررسی قرار گرفتند که در نتیجه پنج فیلم آینه های روبرو ، گلچهره ، مرگ کسب و کار من است ، ملکه و یه حبه قند در فهرست کوتاه بعدی جای گرفتند.
در مرحله آخر، سه فیلم گلچهره، ملکه و یه حبه قند که هر یک از ظرفیت هایی جهت انتخاب نهایی برخوردار بودند، در بحث ها لحاظ شدند که عاقبت با توجه به استاندارد و ارزش های تولید، استفاده خوب از عناصر فیلمسازی، توجه به فضا و جغرافیای بومی و برخورداری از شناسنامه ای ایرانی، فیلم یه حبه قند ساخته رضا میرکریمی برای نمایندگی صنعت ملی سینمای ایران نماینده شایسته تری تشخیص داده شد و بر اساس رأی کمیته برای حضور در فهرست فیلم های خارجی زبان در هشتاد و پنجمین مراسم اسکار به آکادمی معرفی شد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: با عنایت به ضرورت رعایت نکات لازم و پرهیز از حضور افراد ذی نفع در ترکیب کمیته، فیلم شب واقعه به تهیه کنندگی آقای سید احمد میرعلایی و کارگردانی آقای شهرام اسدی در آغاز جلسات به درخواست ایشان از فهرست فیلم های مورد بررسی خارج شد.